Informatieplicht energie besparende maatregelen

Het is lang aangekondigd, maar vandaag is het zover: Uw onderneming moet uw energiebesparende maatregelen hebben gemeld in het E-loket van het ministerie van economische zaken. De afgelopen periode hebben veel bedrijven aan deze plicht voldaan, maar we zien toch ook nog voldoende ondernemingen die nog niet in beweging zijn gekomen. De onaardige mededeling die we erbij doen is dat u, wellicht, in overtreding bent. De geruststellende gedachte die we u geven is dat een goed gesprek met De Jongens van De Wit tot snelle en betaalbare oplossingen leidt.

Het beste advies is dus om de telefoon op te pakken en via  071 407 23 87 een afspraak te maken met Sjaak van der Zwan voor een inventarisatie. Het één na beste advies is om via onderstaand stappenplan te beoordelen of uw bedrijf meldingplichtig is en wat u daar me moet doen.

Is mijn bedrijf meldingplichtig?

Op de site van het ministerie staat een eenvoudige checklist, aan de hand waarvan u bepaalt of u  meldingplichtig bent. Via deze checklist weet u binnen drie minuten of dat zo is.

Mijn bedrijf is meldingplichtig, wat nu?

Ook daarvoor kunt u terecht op de site van het ministerie. Op rvo.nl leest u wat u moet doen als u melding moet maken van uw energiebesparende maatregelen.

Hoe moeilijk is het om maatregelen te nemen?

Dat hangt natuurlijk af van uw bedrijf en bedrijfsvoering. In onze ervaring kunnen we stellen dat het voor de meeste bedrijven wel meevalt. Met een aantal eenvoudige maatregelen komen we vaak tegen lage kosten tot een goed resultaat. Als u daar zekerheid over wilt hebben moet u toch die telefoon oppakken en ons vragen om een inventarisatie. We zijn er goed in en we doen het graag.


« Terug

 

Beoordeling 8,6 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist